bouw je eigen
droomhuis met
Bouwbedrijf Hof

Wat kost een huis bouwen?

Wie een nauwkeurig antwoord wil op de vraag: wat kost een huis bouwen, zal eerst alle verschillende kosten op een rijtje moeten zetten. Er zijn verschillende factoren die de uiteindelijke prijs van uw droomhuis bepalen. Bouwbedrijf Hof heeft reeds jarenlang ervaring met het bouwen van nieuwe huizen in de regio Noord Holland maar ook in de regio Almere & Lelystad. Onze kennis en ervaring zetten wij graag in om u te helpen met alles in kaart te brengen zodat wij daarna een duidelijk antwoord kunnen geven op uw vraag;  wat kost een huis bouwen?

Waar allemaal rekening mee houden?

Een veelgestelde vraag: welke kosten komen er allemaal kijken bij het bouwen van een huis? Dit is uiteraard afhankelijk van het type huis (notariswoning, schuurwoning, bungalow, etc.). Maar in ieder geval zijn de eerste kosten voor rekening van de aankoop van de grond waarop de woning gebouwd wordt. 

Dit noemen we ook wel de grondkosten. De grond- of kavelkosten verschillen per regio, ook in Noord Holland en Flevoland zijn er aanzienlijke verschillen. Zo kan een kavel in Almere een stuk goedkoper zijn dan in Enkhuizen. Een makelaar kan een inschatting doen of de vraagprijs voor een kavel grond realistisch is. 

De legeskosten kunt u controleren bij uw gemeente. Wie grond koopt, betaalt ook overdrachtsbelasting. Er is sprake van bouwgrond als er een bouwvergunning is verleend, de grond bouwrijp is gemaakt (of partijen de intentie hebben dat te doen). 

wat kost een huis bouwen
wat kost een huis bouwen

Overige kosten bij zelf een huis bouwen

Er zijn uiteraard meer kosten dan alleen de grond. Zo zijn er ook de kosten van een architect bij het ontwerp van een huis. Bij ons kunt u kiezen uit talloze woningtypes die vervolgens geheel naar uw eigen wens kunnen worden ontworpen. Wij hebben eigen architecten die samen met u uw droomhuis kunnen ontwerpen en uitdenken. De kosten van zelf een huis bouwen zijn verder afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan onder andere:

  • de bouwmethode
  • het woningtype
  • de afmeting & inhoud van de woning
  • de kwaliteit van de gebruikte materialen.


Welke kosten er allemaal verbonden zijn aan zelf een huis bouwen en welke kosten bij de koop-/aanneemsom wel of niet zijn inbegrepen, vertellen onze adviseurs u graag tijdens een persoonlijk gesprek. Wij kunnen u ook op dit vlak in ieder geval uitstekend adviseren en ontzorgen. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek

Gaat u een huis bouwen in Noord Holland of Flevoland of bent u geïnteresseerd naar wat het kost om een huis te bouwen? Bij ons bent u aan het juiste adres voor een kwalitatief hoogwaardige en vakkundig gebouwde woning. Een huis bouwen start met het verzamelen van informatie omtrent de mogelijkheden en informatie over wat het kost om een huis te bouwen. 

Daarom is het aanvragen van onze brochure een goed begin. U vindt daar niet alleen een opsomming van diverse woningtypes die wij aanbieden maar tevens vindt er u er informatie over alle zaken die bij het bouwen van een huis komen kijken. Neem dus snel contact met ons op. Wij beantwoorden bovendien graag uw vragen tijdens een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Hierin wordt ook duidelijk de prijslijst voor al uw wensen doorgenomen.

wat kost een huis bouwen

Direct contact voor een afspraak of brochure

Zelf een huis bouwen start met het vergaren van informatie. Een goed begin is het aanvragen van onze prachtige overzichtelijke brochure. Daarin vindt u een overzicht van diverse woningtypes die wij aanbieden en informeren we u over alle punten die bij het zelf bouwen van een nieuw huis komen kijken. Neem dus contact met ons op om een afspraak in te plannen via: 0228-511204.