bouw je eigen
droomhuis met
Bouwbedrijf Hof

Eigen huis bouwen?

Op onze site vindt u antwoorden op al uw vragen in onze onderstaande veelgestelde vragen sectie.

Een eigen vrijstaande woning bouwen

Hoe vaak krijgt u de kans om een huis te bouwen volledig naar uw smaak en wensen? Als u een vrij kavel heeft gevonden, dan wordt uw droom steeds meer werkelijkheid. Het is belangrijk dat u bij het bouwen van uw eigen huis rekening houdt met een aantal zaken, zoals het ontwerp dat u voor ogen heeft, welk budget u beschikbaar heeft en binnen welk tijdsbestek u wilt verhuizen. Bouwbedrijf Hof helpt u hier graag een handje bij. 

Dat gebeurt als volgt:

  1. Tijdens een eerste kennismaking vertellen wij u over onze mogelijkheden. Als u een goed gevoel overhoudt aan het gesprek, maken we onze samenwerking officieel. 
  2. Dan gaat u aan de slag met het ontwerpen van uw eigen woning. Een vrijstaande woning bouwen via Bouwbedrijf Hof doen wij met behulp van het bij ons aangesloten architectenbureau Studio DWP. U kiest één van onze woningtypes als basis voor uw ontwerp. Met dit woningstype als uitgangspunt kijkt u met de bouwkundig tekenaars naar de indeling en de uitstraling van uw woning. Aan de hand van uw wensen maakt de architect de bouwtekeningen. De architect brengt hiervoor kosten in rekening. 
  3. Wanneer u tevreden bent over de bouwtekeningen, moet er een omgevingsvergunning (ook wel bouwvergunning) worden aangevraagd. Een bouwvergunning is verplicht wanneer u een eigen huis gaat bouwen. De gemeente bekijkt de aanvraag en de bouwtekeningen en toetsen of het ontwerp voldoet aan het bestemmingsplan en past binnen de welstand. Daarnaast wordt er gekeken of het bouwbesluit qua wooncomfort voldoet aan de eisen van de gemeente. Dit zijn zaken als: ventilatie, licht, akoestiek. Wij moeten dit als bouwende partij aantonen in de aanvraag van de omgevingsvergunning. Soms zijn aanvullende berekeningen noodzakelijk, bijvoorbeeld voor archeologisch onderzoek.
  4. Aan de hand van de bouwtekeningen van de architect kunnen wij ook een offerte opstellen voor de bouwwerkzaamheden. Wat kost het bouwen van een eigen huis? Dat hangt af van een aantal factoren, waaronder uw persoonlijke wensen voor uw droomhuis. Bij Bouwbedrijf Hof hanteren we een basisprijs voor elk woningtype. Deze vindt u terug in onze brochure. 
  5. Na akkoord op het kostenplaatje gaan wij aan de slag met de planning. En voor u breekt een leuke tijd aan: u mag u gaan bezighouden met belangrijke details van het ontwerp van uw eigen huis. Welke bakstenen kiest u? Wat voor dakpannen? Welke kleur voegmortel? Wat voor binnendeuren wilt u? En waar wilt u uw stopcontacten en lichtpunten in het huis hebben?
  6. Nadat alle details akkoord zijn, kan de bouw beginnen. Wij nodigen u van harte uit zo nu en dan op de bouwplaats te komen kijken. Uiteraard spreken we het bouwproces vooraf nog uitvoerig met u door!

Kosten bouwen eigen huis

Een eigen nieuwbouwhuis bouwen is soms voordeliger dan een bestaand huis met hetzelfde aantal m2 kopen. Houd er echter rekening mee dat u ook de kosten van uw kavel moet meenemen in de totaalprijs. De exacte kosten voor het bouwen van uw eigen huis hangen volledig af van uw wensen. Bij Bouwbedrijf Hof maken we de kosten voor het bouwen van een eigen huis direct inzichtelijk naar aanleiding van de bouwtekeningen. Aan de hand van al uw wensen maken wij een offerte. Zo ziet u direct welk budget u nodig heeft voor het bouwen van uw droomhuis. En als u op de valreep nog wijzigingen aanbrengt voor of tijdens de bouw, zullen wij de bijkomende kosten op voorhand met u communiceren. Bij Bouwbedrijf Hof komt u nooit voor verrassingen te staan! 

Kosten bouwvergunning

Een bouwvergunning, ook wel omgevingsvergunning, wordt door de gemeente toegekend als de bouwtekeningen in orde zijn en voldoen aan het bestemmingsplan. Er zijn kosten verbonden aan de bouwvergunning. Dit heet legeskosten. In elke gemeente worden andere legeskosten berekend. U betaalt deze kosten aan de gemeente waar uw nieuwe woning komt te staan. Benieuwd welke legeskosten in uw gemeente worden gehanteerd? Kijk dan op www.bouwleges.nl. 

Rekening houden bouwen huis

Als u een eigen huis gaat bouwen, moet u rekening houden met de volgende bijkomende kosten:

  1. Aanleg van nutsvoorzieningen, zodat uw huis is aangesloten op gas, stroom en water.
  2. Aanleg van bestrating en tuin. Bestrating is vaak grotendeels voor rekening van de gemeente, maar uw tuin is uw eigen verantwoordelijkheid. Hoe groter uw grond, hoe forser de kosten voor het aanleggen van de tuin. 
  3. Bouwrente. Voordat u uw huis kunt bewonen, maakt Bouwbedrijf Hof al kosten voor het bouwen en aansluiten van uw nieuwe woning. Deze kosten worden tegen rente op u verhaalt. Ondanks dat u nog niet in uw nieuwe huis kunt wonen, betaalt u er dus al wel voor. 
  4. Leges voor de bouwvergunning. 

Adres Bouwbedrijf Hof

U kunt Bouwbedrijf Hof bezoeken in Grootebroek in West-Friesland (Noord-Holland). Wij ontvangen u graag voor een kennismaking. Mochten wij met elkaar in zee gaan, dan leiden we u ook graag rond in onze showroom. Hier laten we verschillende materialen aan u zien. Bekijk ook onze bedrijfsfilm voor een impressie. 

Bouwprojecten Bouwbedrijf Hof

Bouwbedrijf Hof bouwt huizen door heel Nederland. Ons bedrijf zit gevestigd in Grootebroek (Noord-Holland). Via de Houtribdijk maken wij eenvoudig de oversteek naar Flevoland en Midden-Nederland. 

Bouwen in Noord-Holland

Onze bouwprojecten bevinden zich onder andere in deze gemeenten in Noord-Holland: Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard en Schagen. 

Bouwen in Flevoland

Ook in Flevoland zijn wij actief. Onder andere met projecten in:

Zeewolde, Almere, Dronten, Lelystad, Nobelhorst, Oosterwold. 

Wij hebben projecten gerealiseerd in: 

Overgooi Almere, Almere poort, parkkwartier Zeewolde, Lelystad Buitenhof, Flevo Golf Resort, Golfbaan Lelystad, Golfresidentie Dronten. 

Bekijk de pagina Projecten voor meer informatie over ons werkgebied.

Huis ontwerpen

Bij Bouwbedrijf Hof krijgt u de ruimte om zelf uw huis te ontwerpen. Omdat u dit waarschijnlijk niet zonder bouwkundige tekenaar kunt, kunt u gebruikmaken van ons architectenbureau Studio DWP. Zij werken uw wensen graag uit tot bouwtekeningen. Heeft u een eigen ontwerp van uw huis dat u graag wilt uitwerken? Dan horen wij dit graag! 

Hoe lang duurt een huis bouwen?

Veel mensen die een eigen huis gaan bouwen, trekken het liefst morgen in hun nieuwe woning. Dat begrijpen we bij Bouwbedrijf Hof als geen ander. Daarom zullen wij er alles aan doen om uw droomhuis zo snel en zo goed mogelijk te bouwen. Hoe lang dat duurt, hangt af van het ontwerp van de woning, maar bijvoorbeeld ook van het toezeggen van de omgevingsvergunning door de gemeente. 

Bouwbedrijf Hof is gespecialiseerd in traditionele bouw. De buitengevels worden dus steen voor steen gemetseld op de bouwplaats. Dat neemt in de regel meer tijd in beslag dan een prefab woning, waarbij de wanden kant en klaar uit de fabriek worden geleverd. 

Zoals u merkt zijn we per locatie en per huis van diverse factoren afhankelijk voor de planning. Bouwbedrijf Hof kijkt samen met u naar een realistische planning. 

Traditionele bouw

Traditionele bouw is een bouwmethode, waarbij de gevels van de woning worden gemetseld op de bouwplaats. Dat wordt steen voor steen gedaan door onze ervaren metselaars. Dit duurt langer dan bijvoorbeeld de bouw van een prefab woning, maar heeft ook veel voordelen.  

Doordat we uw eigen huis steen voor steen opbouwen, hebben wij grote flexibiliteit in het ontwerp van uw woning. Lastminute aanpassingen kunnen wij eenvoudig in overleg met u toepassen. 

Traditionele bouw is stevig en duurzaam. Huizen die volgens de traditionele bouw worden gebouwd zijn optimaal geïsoleerd en kennen een prettige akoestiek. Bovendien gaan traditioneel gebouwde huizen veel langer mee. Zo is uw nieuwe woning geruime tijd onderhoudsvrij! 

Casco opleveren huis

Als u uw huis casco laat opleveren, betekent dit dat wij alleen de ruwbouw van uw huis verzorgen. Het huis is wel wind- en waterdicht, heeft ramen, deuren, glas en dakpannen. In het huis moet de afbouw door uzelf verzorgd worden. Dat betekent dat u zelf het installatiewerk doet, uzelf vensterbanken en deurkozijnen plaatst, u de wanden en plafonds zelf stuct en u zelf voorbereidingen voor het aansluiten van sanitair treft.  

Als u handig bent, kunt u de afbouw zelf realiseren. Dat is financieel voordelig en u kunt zelf het tempo van oplevering bepalen. Het is dan wel belangrijk dat u kaas heeft gegeten van klussen! Heeft u hier geen ervaring mee, schakel dan specialisten in om u te ondersteunen of bespreek de mogelijkheden voor afbouw met ons. 

Kelder bouwen

Een kelder bouwen, vraagt om een andere bouwtechniek. Overleg uw wensen met ons, zodat wij kunnen bekijken op welke wijze we meer leefruimte voor u kunnen realiseren.

Interieurwensen 

Details maken het verschil in uw woning. Een trap of binnendeuren met allure, geven uw huis net wat extra’s. Bij Bouwbedrijf Hof hebben wij nauw contact met onze leveranciers om uw woonwensen direct in de praktijk te brengen. En doet u dit direct tijdens de bouw, dan zijn de meerkosten vaak gering. Bouwbedrijf Hof denkt graag mee in uw woonwensen! Bekijk hiervoor de pagina Wooninspiratie.