bouw je eigen
droomhuis bij
Bouwbedrijf Hof

Overeenkomst getekend voor 18 woningen Hemmerbuurt in Hem.

Overeenkomst getekend voor 18 woningen Hemmerbuurt in Hem.

Op vrijdag 24 november 2023 zijn door Peter Hof en Marcel ten Have, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Drechterland, de handtekeningen gezet onder de anterieure overeenkomst.

Goed nieuws! Dit betekent dat de bestemmingsplanprocedure voor het woningbouwplan volgens planning verloopt. Met als doel om begin 2025 op deze locatie maar liefst 18 woningen te bouwen. De woningen komen naast, de eerder dit jaar opgeleverde, nieuwbouwwijk de Overhaal.

Een mooie stap

Alle betrokken partijen, H3 Landelijk Vastgoed, Bouwbedrijf Hof en de gemeente Drechterland zijn blij met deze stap. Nico Hoedjes (H3 Landelijk vastgoed): ‘’de plannen liggen er al even, maar door nu samen te werken met bouwbedrijf Hof hebben we een partij gevonden, die straks ook nog de woningen gaat bouwen. Hierdoor kunnen we snel door.’’ Wethouder Marcel ten Have vult aan: ‘’dit is weer een stap voorwaarts in onze ambitie om deze collegeperiode te bouwen. Woningen voor onze inwoners zijn echt heel hard nodig. Dit plan omvat een aantal seniorenwoningen, wat aansluit op de vraag van de inwoners van Venhuizen en Hem. Inwoners die mogelijk weer een woning achterlaten voor andere doelgroepen, waardoor ook de benodigde doorstroom op gang komt.’’

Meer over het woningbouwplan

Het plan Hemmerbuurt 19A is gelegen tussen de Hemmerbuurt en nieuwbouwwijk De Overhaal in Hem. Het plan bestaat uit 18 woningen verdeeld over vier categorieën: 6 levensloop bestendige tussenwoningen, 4 levensloop bestendige hoekwoningen, 2 twee-onder-een-kap woningen en 6 vrijstaande woningen. De levensloopbestendige tussenwoningen worden door bouwbedrijf Hof in eigen beheer verhuurd in de vrije sector.

Vervolg

Vanaf dinsdag 28 november 2023 wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd, waarop binnen zes weken gereageerd kan worden. Na afloop van deze termijn en het afhandelen van eventuele bezwaren kan er een omgevingsvergunning door de gemeente worden verleend. In het meest gunstige scenario is dit in het tweede kwartaal van 2024. Aansluitend hierop volgen een participatieavond voor het inrichtingsplan (planning: juni 2024) en de start van de verkoop (planning: augustus 2024). Als alle termijnen worden gehaald, kan begin 2025 het startschot voor de bouw worden gegeven.