bouw je eigen
droomhuis met
Bouwbedrijf Hof

Een levensloopbestendige woning bouwen

Indien u kiest voor een levensloopbestendige woning bouwen, kiest u voor een woning die zodanig wordt gebouwd dat u als bewoner bijna altijd in uw woning kan blijven wonen. Dus ook indien uw levensomstandigheden veranderen door ouderdom, ziekte of een handicap. Bouwbedrijf Hof heeft in de afgelopen jaren al vele levensloopbestendige woningen opgeleverd in de regio West-Friesland en Flevoland. Deze zijn geheel naar tevredenheid en conform de wensen van de opdrachtgever traditioneel gebouwd.

Wat zijn de kenmerken van een levensloopbestendige woning bouwen?

Sinds een aantal jaren wordt er gesproken over een ‘levensloopbestendige’ woning. Het belangrijkste verschil in vergelijking met een traditionele woning is dat er in het ontwerp rekening wordt gehouden met een aantal specifieke kenmerken die tijdens de bouw van een dergelijke woning van belang zijn. Denk hierbij aan de veilige inrichting van belangrijke vertrekken zoals de badkamer en de keuken. Veel kleine ongelukjes in huis gebeuren immers in deze ruimtes. Ook de looproutes in het huis nemen een belangrijke rol in bij het ontwerpen en bouwen van een levensloopbestendige woning. Vaak zijn de looproutes ruimer dan in een normale woning zodat de bewoners ook nog vrij kunnen bewegen met een rolstoel of rollator. Drempels zijn hierdoor vrijwel niet aanwezig. De keuken is zodanig ingericht dat de bewoners hier ook met een rolstoel of rollator gebruik van kunnen maken dankzij een extra royale indeling. Indien er een trap aanwezig is in de woning, wordt er rekening gehouden met een traplift. 

De specifieke inrichting zorgt er voor dat u ‘levenslang’ van dezelfde woning kunt genieten

Bij Bouwbedrijf Hof houden we vanaf het eerste ontwerp rekening met de levensloopbestendigheid van dit speciale type woning. Dat start met een huisontwerp waarbij een logische en opgeruimde looproute zonder obstakels centraal staat. De keuken wordt ruim opgezet en voorzien van veilige apparatuur. Indien mogelijk wordt de badkamer aangrenzend aan de slaapkamer gerealiseerd. Op basis van uw woonwensen gaan onze architecten aan de slag met een schetsontwerp voor de woning. Wij zorgen er vervolgens voor dat u straks beschikt over een toekomstgericht huis waar u uw hele leven plezier van zult hebben!

Het levensloopbestendige huis kan niet zonder domotica

Zeker bij het bouwen van een levensloopbestendige woning zijn de zogenaamde ‘Smart home producten’(slimme apparaten en robots die huishoudelijke taken overnemen) erg praktisch, veilig of gewoon handig. Het zijn geen woningaanpassingen, maar ze kunnen uw levensloopbestendige woning wel een stuk makkelijker, veiliger en aangenamer maken, nu en in de toekomst. Een paar voorbeelden van domotica-oplossingen geven wij u graag. Een deurbel met camera bijvoorbeeld. Hiermee kunt u zien wie er voor de deur staat, en kunt u de deur op afstand opendoen. Dat scheelt u een wandeling naar de deur, plus u beslist zelf voor wie u wel en niet open wil doen. Een slimme thermostaat is een handig hulpmiddel die zich aanpast aan uw leefgewoontes. Dus ‘hij weet’ wanneer u naar bed gaat en opstaat en past daar de temperatuur in huis op aan. Ook helpt het u besparen op uw energiekosten en kunt u hem eenvoudig bedienen via uw smartphone. U merkt het…een levensloopbestendige woning kan eigenlijk niet meer zonder domotica!

schuurwoning bouwen

Neem contact met ons op voor meer informatie over een levensloopbestendige woning bouwen

Wanneer u plannen heeft om een levensloopbestendige woning te laten bouwen in de regio Alkmaar / Hoorn of Almere / Lelystad, dan wilt u waarschijnlijk zo goed mogelijk worden geïnformeerd over de mogelijkheden. Bij Bouwbedrijf Hof begrijpen we dat als geen ander en daarom hebben wij een brochure klaarliggen voor u. Hierin vindt u veel informatie over zaken die bij het bouwen van een levensloopbestendige woning komen kijken. Naast verschillende handige wetenswaardigheden treft u ook de mogelijkheden en de verschillende woningtypes- en stijlen aan. Uiteraard beantwoorden wij graag uw vragen tijdens een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. U kunt ons bellen op: 0228-511204 om een afspraak te maken.

Direct contact voor een afspraak of brochure

Zelf een huis bouwen start met het vergaren van informatie. Een goed begin is het aanvragen van onze prachtige overzichtelijke brochure. Daarin vindt u een overzicht van diverse woningtypes die wij aanbieden en informeren we u over alle punten die bij het zelf bouwen van een nieuw huis komen kijken. Neem dus contact met ons op om een afspraak in te plannen via: 0228-511204.